Nem kell már maszkot hordani a miskolci kórházban

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház hétfőn délelőtt bejelentette, hogy nem kötelező a maszkviselet intézményeikben.

Sem az országos, sem a helyi, súlyos, akut légúti fertőzéseket vizsgáló adatok nem támasztják alá, hogy továbbra is maszkot kelljen viselniük a miskolci kórházba látogatóknak. A november 27. óta tartó állapotot így a mai nappal megszüntették.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme maszkot hordani egyes esetekben. Ha a beteg fertőző, és cseppfertőzéssel járó beavatkozást végeznek el rajta, akkor továbbra is ajánlott a maszkviselés, vagy ha a látogató bármilyen akut tünetet észlel magán, ami légúti fertőzésre utal. Utóbbi esetben továbbra is javallott szájat és orrot elfedő egészségügyi maszkot hordani, de nemcsak egészségügyi intézményekben, hanem például a tömegközlekedési eszközökön, zárt térben vagy olyan közegben, ahol egyszerre sokan fordulnak meg.

A legfrissebb (03.28-as) járványügyi tájékoztató szerint megyénkben csupán a rotavírusos és a varicellás (bárányhimlő) fertőző megbetegedések magasabbak, előbbiből 45-öt, utóbbiból 40-et regisztráltak március 18. és 24. között. Koronavírus-járványról szerencsére már hosszabb ideje nem beszélhetünk, noha megbetegedések még mindig fordulnak elő.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek